Gävle & Sandviken kodar!

Koda i Gävle och Sandviken

Här kommer information för er lärare som deltar i Kodcentrums introduktioner till programmering i klassrummet! Välj ett tema för lärarwebbinarie och efterföljande livehack.

Längst ned på sidan hittar du nu material och tips för såväl lärarwebbinarier som Kodboken Live Scratchuppgifter samt info om Scratch och teknikbehov med mera.

Vi är så glada att göra detta tillsammans med er!

Anmäl dig här:

Lärarwebbinarium: 8/9 kl. 15.00 - 15.45
Hackathon: 9/9, kl.09-11.00


Lärarwebbinarium: 22/9 eller 24/9, kl. 15.00 - 15.45
Hackathon: 23/9 eller 25/9, kl.09-11.00

 

Lärarwebbinarium

Kodcentrum bjuder in er lärare till ett introducerande lärarwebbinarie där vi berättar om hur Kodbokens material Koda i Skolan och kodverktyget Scratch kan användas i skolan. Webbinariet är en förberedelse inför livehacket tillsammans med eleverna.

Ni träffar vår pedagog Lisa Söderlund samt inbjudna programmerare. Webbinariet pågår mellan kl 15.00 - 15.45 med 30 min presentation + 15 min eftersnack för er som vill stanna kvar och ställa frågor och diskutera tips med oss och lärarkollegor!

Livehack

Låt dina elever möta vår pedagog Jessica och kodande volontärer på ett livehack! Tillsammans kommer vi igång med att skapa projekt i programmeringsverktyget Scratch.

Livehacket pågår mellan kl 09.00-11.00. Vi går igenom olika funktioner i Scratch under ca 30 min. Därefter öppnar vi upp vår chatt där ni kan ställa frågor och få hjälp direkt av våra kunniga programmerare.

Här kommer en hälsningsvideo från Kodcentrum till dina elever!

Välj tema

Läs mer om de två teman ni kan välja mellan och anmäl dig nedan. Du får en inbjudan via e-post med länk till webbinariet. Du deltar genom att klicka på länken och vi startar mötet 5 minuter före utsatt tid.

Skapa digitala berättelser och spel

Spel är interaktiva berättelser, en slags blandning mellan berättelse och lek. I Scratch kan du bygga upp berättelsens delar: miljö, hjälte och motståndare/hinder. Vi visar övningen "en röd tråd" och skapar en spännande handling innan vi programmerar i Scratch. Vi visar även hur du kan jobba med grafik och animation, ljudeffekter och musik.

Min robot – gå från idé till prototyp i Scratch

Vad kan robotar hjälpa oss människor med? Min robot är en lektionsserie på tema robotar och AI med uppdrag från ABB där eleverna kommer på idéer, skapar flödesscheman och kodar sina egna samarbetsrobotar i Scratch. Temat kan kopplas till aktuella lokala eller globala samhällsutmaningar.