Kodkampen - tävling!

Webb _header _tall _Kodkampen

Nu har 6-12:åringar från hela Sverige kodat egna musikvideos och gjort remixer av Marcus & Martinus musik. Tävlingen är avgjord och inom kort avslöjar vi vinnarna!

Kodkampen är Kodcentrums och Nickelodeons tävling för dig som är mellan 6-12 år där du deltar genom att skapa din egen remixade låt och musikvideo i kodarverktyget Scratch. Juryn med bl a Marcus & Martinus, youtubern Vlad och Spotifys nordiska VD är taggade på att spana in alla bidrag. Passa på att göra din röst hörd och utse din favorit till publikens pris!

Om tävlingen

Vinnarna av Kodkampen publiceras på Nickelodeon.se och Kodboken.se! Juryns pris ges i kategorierna Skolklass (årskurs F-6) och Eget bidrag (6-12 år) och du har dessutom chans att ta hem Publikens pris för det bidrag som har gillats mest på Scratch!

Just nu överlägger juryn och samtidigt kan du rösta på din favorit till Publikens pris. Det gör du genom att trycka på HJÄRTAT under den musikvideo som du gillar. Du kan rösta på flera bidrag, hur många du vill!

Tävlingen går ut på att göra en egen remixad version av Marcus & Martinus succélåtar ’Bae’ och ’Girls’ och animera en musikvideo i Scratch. Popduon delar med sig av ljudklipp från sina låtar och bilder på sig själva som de tävlande har fått använda för att koda i Scratch.

Vad kan du vinna?

Pris för Skolklass och Eget bidrag:

  • Få låt och musikvideo publicerat på Nickelodeon.se och på Kodboken.se
  • Kodnings-kit
  • Inbjudan till ett av Kodcentrums barnhack (Eget bidrag) eller ett exklusivt programmeringhack med Hey Nickelodeon’s Vlad (Skolklass).

Pris för Publikens pris:

  • Kodnings-kit

Vi utser hela TRE vinnare!

1) Skolklass (åk F-6)
2Eget bidrag (6-12 år)

Juryns pris för den låt och musikvideo som är mest

  • Nyskapande, låt och musikvideo liknar ingen annans
  • Kreativ, låt och musikvideo är gjord utifrån en egen idé och/eller med egna bilder
  • Inspirerande, låt och/eller musikvideo som har ett peppande budskap för andra barn och unga

2) Publikens pris

  • Flest personer som gillat musikvideon på Scratch genom att trycka på hjärtat under musikvideon innan tävlingens omröstning är avslutad den 31 maj kl. 12.00.

Tävlingens omröstning och juryns beslut presenteras den första veckan i juni.

Jury

Vinnare av Juryns pris utses av den norska popduon Marcus & Martinus, Youtubern Vlad Reiser, förra årets Kodkampen-vinnare Aurora Nilsson, Spotifys nordiska VD Jenny HermansonNiclas Bjurström (CEO för Art:Ery), Maria Fabricius (Number10, styrelseledamot i Kodcentrum) och Patricia Naessen Lind från Nickelodeon. 

Webb _footer 2_Kodkampen