Kodkampen - tävling!

Webb _header _tall _Kodkampen

Nu har du chansen att tillsammans med popduon Marcus & Martinus göra din egen remixade version av deras musik – och med hjälp av youtubern Vlad koda en animerad musikvideo!

Kodkampen är Kodcentrums och Nickelodeons tävling för dig som är mellan 6-12 år där du deltar genom att skapa din egen remixade låt och musikvideo i kodarverktyget Scratch. Juryn med bl a Marcus & Martinus och Spotifys nordiska VD är taggade på att spana in just ditt bidrag!

Tävlingsbidraget ska vara inskickat till Nickelodeon via Kodkampens tävlingsformulär senast söndag 21 maj kl. 12.00!

Hur gör du?

Förverkliga din hitlåt och den kan publiceras på Nickelodeon.se och Kodboken.se! Du kan delta själv eller med din skolklass. Juryns pris ges i kategorierna Skolklass (årskurs F-6) och Eget bidrag (6-12 år) och du har dessutom chans att ta hem Publikens pris för det bidrag som har gillats mest på Scratch!

Tävlingen går ut på att göra en egen remixad version av Marcus & Martinus succélåtar ’Bae’ och ’Girls’ och animera en musikvideo i Scratch. Popduon delar med sig av ljudklipp från sina låtar och bilder på sig själva som du får använda när du skapar i Scratch.

Vad kan du vinna?

Pris för Skolklass och Eget bidrag:

  • Få låt och musikvideo publicerat på Nickelodeon.se och på Kodboken.se
  • Kodnings-kit
  • Inbjudan till ett av Kodcentrums barnhack (Eget bidrag) eller ett exklusivt programmeringhack med Hey Nickelodeon’s Vlad (Skolklass).

Pris för Publikens pris:

  • Kodnings-kit

Vi utser hela TRE vinnare!

1) Skolklass (åk F-6)
2Eget bidrag (6-12 år)

Juryns pris för den låt och musikvideo som är mest

  • Nyskapande, låt och musikvideo liknar ingen annans
  • Kreativ, låt och musikvideo är gjord utifrån en egen idé och/eller med egna bilder
  • Inspirerande, låt och/eller musikvideo som har ett peppande budskap för andra barn och unga

2) Publikens pris

  • Flest personer som gillat musikvideon på Scratch genom att trycka på hjärtat under musikvideon innan tävlingens omröstning är avslutad den 25 maj kl. 12.00.

Tävlingens omröstning och juryns beslut presenteras den första veckan i juni.

Jury

Vinnare av Juryns pris utses av den norska popduon Marcus & Martinus, Youtubern Vlad Reiser, förra årets Kodkampen-vinnare Aurora Nilsson, Spotifys nordiska VD Jenny HermansonNiclas Bjurström (CEO för Art:Ery), Maria Fabricius (Number10, styrelseledamot i Kodcentrum) och Patricia Naessen Lind från Nickelodeon. 

Webb _footer 2_Kodkampen