Kodutmaningen

Nu kan din skolklass tävla med oss! 

Kodutmaningen — Min Robot är en skoltävling för åk 4-6 som går ut på att koda en egen robot i Scratch. Det kan vara en samarbetsrobot eller en social robot, alltså en robot som kan interagera och kommunicera med människor för att hjälpa oss på olika sätt.  

För att delta med din skolklass kan du använda vårt nya lektionsmaterial “Min robot” som handlar om hur robotar och AI fungerar, hur de styrs med programmering och vad de kan användas till. 

Skicka in era bidrag senast 24 november! Vinnande skolklasser utses av Kodcentrum tillsammans med en jury bestående av robotutvecklare och AI-experter från Furhat, Strawbees, ABB, Spotify, Microsoft, Sigma, Ericsson och Schibsted.

Livehack – Min robot och kodutmaningen

Tisdag den 17 november erbjuder vi ett livehack här på Kodboken för att hjälpa er att komma igång med tävlingsbidragen! Mellan kl 9.00 – ca 9.30 visar Kodcentrums pedagog hur du programmerar din egen robot i Scratch och hur ni som skolklass deltar i tävlingen. Sedan finns våra volontärer i chatten fram till kl 11.00 om eleverna har frågor.

För att delta i skoltävlingen behöver eleverna komma på idéer till vad robotar kan hjälpa oss människor med. Du som lärare hittar lektionsförslag med presentationsmaterial och idéövning i skolmaterialet för ”Min robot”. Gör gärna denna idéövning med eleverna före den 19 november så att de kan börja koda sina egna robotar under livehacket.

Anmäl din skolklass till livehacket här!

Vinster

1:a pris:

2-4:e pris:

Låt oss följa er

Temat "Min robot" handlar inte bara om resultatet utan lika mycket om den kreativa processen. Ta gärna bilder när ni jobbar med era idéer och dela klassens projekt i sociala medier med #kodutmaningen och i vår Facebookgrupp Koda i skolan. Tagga in oss i era inlägg så delar vi gärna!

Frågor

Har du frågor kring tävlingen mejla till info@kodcentrum.se.