Koda på fritids

Digitalt skapande med programmering på fritids – varje tisdag och torsdag kodar vi!

Längre ner på denna sida 1h innan sändning kommer tisdag och torsdags sändning visas. 

Nästa kodtillfälle är den 17 maj klockan 15.00 - 16.00 & 19 maj klockan 14.30 - 15.30

Koda med Kodcentrum för elever på fritids och skolor. Vi programmerar tillsammans och introducerar programmering och kodning för barn. Efter livesändningen finns Kodcentrum med och svarar på era frågor i chatten medan ni skapar era kodprojekt i Scratch.
Tema: Rymdhunden
Länk till uppgiften: Rymdhunden del 1

Notera: För att kunna spara och dela ditt projekt behövs ett konto på Scratch. Det är gratis. Delningsfunktion kan endast ges om man öppnar bekräftelsemejlet från Scratch som kommer efter att du har skapat ditt konto där du klickar på Bekräfta konto. Utan konto kan du alltid skapa i Scratch, men inte spara eller dela.

Se dagar och tider för sändningar i vårt kalendarium. Där sker även er anmälan att delta för er grupp. Deltagandet är gratis.

Om Koda på fritids sändningar

Skapa spel med snabba skalbaggar eller flygande valar och koda egna hjälpsamma robotar! Vi hjälper er att komma igång med digitalt skapande i verktyget Scratch. För barn 9-13 år.

I vår sändning visar Kodcentrums pedagog hur ni programmerar. Sedan kodar barnen med hjälp av Kodbokens Scratchuppgifter i verktyget Scratch - och vi finns som stöd i chatten! Inga förkunskaper krävs.