Koda på fritids

Digitalt skapande med programmering på fritids - varje tisdag, onsdag och torsdag i höst sänder vi live!

Ovan video: Livesändning Tema Robot 2 - Min Robot. (Klicka på PLAY-knappen för att starta live-sändningen.). Kodcentrum inspirerar kring kod och spel. Koduppgiften för dagen med dess instruktioner: Min Robot


Notera: För att kunna dela spara och dela sitt projekt behövs ett konto på Scratch. Det är gratis. Delningsfunktion kan endast ges om man öppnar bekräftelsemejl från Scratch som kommer efter att man skapat sitt konto där man klickar på Bekräfta konto. Utan konto kan man alltid skapa i Scratch, men ej spara eller dela.


I höst varierar vi sändningar på två teman (Robotar och Spel) på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Schemat för sändningar med teman och uppgifterna 1, 2 eller 3 hittar du utifrån kalendariets utsatta datum och tider. Där sker även din anmälan!

Se aktuella datum och anmäl er fritidsgrupp till våra livesändningar (åk 3-6):

Kalendarium på Kodcentrum.se/fritids

Stöd för er som pedagoger och lärare?

Missa inte att vi även ger er stöd i våra introducerande pedagogwebbinarier, där vi introducerar Scratch och våra uppgifter så ni är redo att koda med er fritidsgrupp. Se aktuella datum och anmäl dig till pedagogwebbinarier:

Kalendarium Stöd för pedagoger på Kodcentrum.se

Om Koda på fritids livesändningar

Skapa spel med snabba skalbaggar eller flygande valar och koda egna hjälpsamma robotar! Vi hjälper er att komma igång med digitalt skapande i verktyget Scratch. För barn 9-13 år, välj mellan tema Spel och tema Robotar.

I vår livesändning visar Kodcentrums pedagog hur ni programmerar. Sedan kodar barnen med hjälp av Kodbokens Scratchuppgifter i verktyget Scratch - och vi finns som stöd i chatten! Inga förkunskaper krävs.