Kursportalens webbkurser

Ta gratiskurser i programmering och digitalt skapande genom sajten Kursportalen.se av Årstaskolan i Stockholm. Här finns enkla och tydliga videokurser som introducerar programmering i bland annat Scratch och Python, kurser i källkritik och digitalkunskap och hur man kommer igång med 3D-skrivare.

Kursern riktar sig mot vuxna och lärare men även kan användas av unga. De är i videoform och uppdelade i delmoment och flera avslutas med en uppgift som delas i sajtens kursforum och blir till inspiration för andra.

Här nedan finner du några videoexempel hämtade från Kursportalen. Vill se fler eller ta en hel kurs direkt? Då är det bara att gå till kursportalen.se!

Videon ovan är del 1 ur webbkursen "ScratchJr Grundkurs - vi bygger ett pekspel". Kom i gång med programmering för de yngre barnen i Scratch Jr, skapa interaktiva berättelser med ljud och bild. Kursen i sin helhet hittar du här.

Videon ovan är del 1 ur webbkursen "Scratch Fördjupning - vi bygger ett matematikspel". Lär dig mer i verktyget Scratch och skapa matematikspel. Kursen i sin helhet hittar du här.

Videon ovan visar del 1 ur webbkursen "Python Grundkurs - vi bygger ett matematikspel". Kom igång med språket Python och sajten repl.it som verktyg.  Kursen i sin helhet hittar du här.

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se