Tävla med eget bidrag!

Var med i Kodutmaningens tävling för barn 9-12 år. Hitta på en egen robot som kan hjälpa oss under pandemin - tävla om fina priser!

Temat för utmaningen är robotar och AI (artificiell intelligens) som kan hjälpa oss människor med utmaningar under en pandemi. Det kan t ex vara hemma, i skolan, i mataffären, på ett sjukhus eller äldreboende.

Hur kan en robot eller AI-tjänst hjälpa barn som går i skola hemifrån? Kan vi ha robotar som sällskap till de äldre som inte får träffa sina barn och barnbarn? Kan robotar hjälpa oss att handla när vi inte kan gå till affären?

Tävlingspriser

Hitta på din egen idé till en robot och programmera den i Scratch, så kan du vinna fina priser, som bl a programmeringskit från imagiLabs och Strawbees och Linda Liukas böcker "Hej Ruby"! 

Tävlingen avgörs i två kategorier, Roligast idé och Inkluderande idé:

1:a pris för Roligaste idé

1:a pris för Inkluderande idé

Delat 2-4:e pris

  • STEAM Starter kit med Quirkbot från Strawbees för att skapa egna fantasifulla konstruktioner
  • Kreativa tips för att kan skapa mönster och animationer till genom att koda med Python i imagiLabs-appen (gratis att ladda ned)
  • Boken "Världens robotar" av Clive Gifford från Berghs Förlag
  • Hej Ruby av Linda Liukas - bokserie med 3 böcker från Volante Förlag
  • Inbjudan till virtuellt studiebesök i ABB:s Robotics Experience center

Skicka in senast 15 november

Du behöver inga förkunskaper för att delta! Här på Kodbokens tema Skapa robotar och AI hittar du material för att komma på idéer och programmera en robot eller AI-tjänst i Scratch.

Anmäl dig här genom att skicka in länken till ditt Scratchprojekt senast 15 november.

Tävlingen är öppen för alla barn födda mellan år 2009-2012 och du behöver ha godkännande från förälder eller annan vårdnadshavare för att delta. Om du har frågor om tävlingen, mejla info@kodcentrum.se. 

Läs mer om tävlingsregler och kriterier här.

Partners