Aktiviteter inför Kodutmaningen

 

Kodcentrum erbjuder pedagogledda digitala aktiviteter för elever, lärare och fritidspedagoger som vill komma igång med blockprogrammering i Scratch och delta i Kodutmaningen.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och de kräver inga förkunskaper. Du anmäler dig i formuläret här nedan!

Livehack för elever

  • Fredag 18 juni kl 10.00-11.30:
    Livehack för fritidshem och fritidsklubbar i årskurs 3-6
  • Tisdag 17 augusti kl 10.00-11.30 (anmäl er senast 12/8):
    Livehack för skolklasser och fritidsklubbar i årskurs 4-6

Livehacket inleds med en 30 min livesänd introduktion till blockprogrammering i Scratch och uppgiften ”Min robot” från Kodboken. Efter livesändningen finns volontärer som hjälp i chatten på Kodboken.se under 60 min, medan eleverna programmerar sina egna robotar med stöd från er lärare och/eller pedagoger.

Ni visar livesändningen på stor visningsskärm. Eleverna behöver ha tillgång till datorer med webbläsare och wifi för att programmera, de kan sitta parvis eller i mindre grupper.

Vi skickar ut information om förberedelser och länk till livesändningen inför livehacket. Föranmäl er i formuläret här nedanför!

Webbinarium för lärare och fritidspedagoger

  • Torsdag 12 augusti kl 14.30-16.00

Det här webbinariet är till för dig som är lärare eller fritidspedagog i årskurs 4-6 och som är nyfiken på att delta i Kodutmaningen under hösten. Vi presenterar skoltävlingen och hur ni kan jobba med temat på lektionstid så väl som på fritids under hösten. Vi ger en introduktion till blockprogrammering i Scratch och visar det lektionsmaterial som finns på Kodboken, med idé- och designövningar och Scratchuppgifter på temat.

Webbinariet hålls i Microsoft Teams och du får länk och information inför mötet. Du kan anmäla dig fram till kl 13 samma dag i formuläret här.

Anmälan