Skolaktiviteter för Kodutmaningen

För er som inte tidigare programmerat i Scratch - vi hjälper er att komma igång!

Den ideella föreningen Kodcentrum erbjuder pedagogledda digitala aktiviteter för elever, lärare och fritidspedagoger som vill komma igång med blockprogrammering i Scratch och delta i Kodutmaningen. Alla aktiviteter är kostnadsfria och de kräver inga förkunskaper. 

Webbinarium för lärare och fritidspedagoger

Kodcentrums pedagog presenterar tävlingen Kodutmaningen och hur barn i skola och på fritiden kan delta! Vi visar Scratch som programmeringsverktyg och ni har möjlighet att ställa frågor om tävlingen. För fritidspedagoger tipsar vi om hur ni kan förbereda er och eleverna inför våra livehack på tema robotar.

Kalendarium och anmälningslänk hittar du här!

Digitalidag - Livehack för skolklasser

På Digitalidag den 15 oktober arrangerar vi ett livehack för årskurs 4-6 - en livesändning här på Kodboken där vi visar hur ni programmerar era robotar i Scratch! Efter livesändningen som är ca 30 min, finns vi som stöd i chatten på Kodboken för elever som programmerar sina robotar. 

Läs mer och anmäl er här!

Livehack för fritids

Vi livesänder för fritidsgrupper här på Kodboken under hela hösten! Låt eleverna få en introduktion till Scratch av våra pedagoger. Efter livesändningen som är ca 30 min, finns vi som stöd i chatten på Kodboken för elever som programmerar sina robotar. 

Kalendarium och anmälningslänk hittar du här!