Kodcentrums robotar

Kodcentrums robotar behöver kod för att komma till liv. De har lite olika stil när de rör sig, vilket har att göra med vilket kommando de är döpta efter. Du kanske känner igen något av namnen?

Här kan du ladda ner våra robotar som du själv kan animera och bygga egna spel eller berättelser kring. Varje robot finns i fyra olika postitioner så att du kan få dem att röra sig på olika sätt. Det enda du behöver tänka på är att namnge illustratören Elinor Hägg, till exempel i kommentarsfältet i Scratch. 

Tips är att det även finns häftiga ljudeffekter att ladda ned som kan passa som robotljud när du skapar i ditt projekt!

Kla ÊnningEarsKepsGreenGooglesGadgets Robotar

Så här gör du

Du laddar ner varje robot som en zip-fil, som du öppnar i din dator. Där finns en mapp med fyra filer som är robotens olika positioner. För att använda dem i Scratch, markera Scratch-katten och gå in på Klädslar. Tryck på "Ladda upp klädsel från fil" och ladda upp alla robotens filer. Ta bort kattens klädslar så att du bara har robotens klädslar. Nu kan du animera roboten genom att byta klädsel med kod. Du hittar även gadgets till robotarna i den sista zip-filen, där det finns olika filer att använda till dina projekt!


Elinor Hägg _webb

Elinor Hägg illustrerar och bygger hemsidor. När hon inte gör det äventyrar hon allra helst, lika gärna i spel och böcker som utanför ytterdörren. Läs mer om Elinor och hennes illustrationer på hennes hemsida.

 

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se