Robotljud

Vill du ha fler ljudeffekter i ditt projekt? Här kan du lyssna på och ladda ner olika ljud att skapa med. Kanske du behöver ljud för en robot, en rymdsten eller bara ett hopp eller en duns?

Tips är att du kan skapa med våra robotar som finns att ladda ned och använda dessa ljud till dem i ditt projekt. Ljuden är fria att använda, det enda du behöver tänka på är att skriva ut ljudskaparen namn - Manuel Zimmermann Lukka - till exempel i projekt-beskrivningen i Scratch.

Så här gör du

Nedanför finns flera olika ljudblock. Lyssna på dem genom att trycka på den röda Play-knappen, eller ladda ned ett ljud genom att klicka på lilla vita fyrkanten med svart pil nedåt (finns i högra hörnet i varje ljudblock) och sen välja "Spara fil" och trycka på OK, så sparas ljudet på din dator. För att använda ljudet i ditt Scratch-projekt, väljer du där "Ladda upp ljud från fil" och väljer ljudfilen från där du sparat det på datorn.

 

Manuel Zimmermann Lukka har tidigare varit volontär för Kodcentrum och han har skapat dessa ljud för alla programmeringsnyfikna att fritt använda i sina projekt.

 

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se