Rymdbilder

Om du vill göra ett rymdspel eller rymdberättelse kan du ladda ned bilder på rymdskepp och asteroider här! Här finns även en cool rymdfisk!

Här kan du ladda ner bilder på rymdskepp och asteroider som du själv kan bygga egna spel eller berättelser kring. De små rymdskeppen finns även att ladda ned med olika klädslar, så du kan animera att skeppen gasar på när de far iväg. Det enda du behöver tänka på är att namnge illustratören "Alvekatt", till exempel i projektbeskrivningen i Scratch.

 

Här finns två bilder att användas i ditt projekt:

Asteroid Rymdskepp

 

Och här nedan finns en häftig, stor fisk att använda i ditt projekt.

David Bilder Fish Push

Här nedan finns en ZIP-fil med olika klädslar på Rymdskeppet att ladda ned, så den ser ut att åka iväg med fart:

Rymdskepp Gasar0Rymdskepp Gasar1Rymdskepp Gasar2Rymdskepp Gasar3

 

Så här gör du

Du laddar ner en bild genom att högerklicka på länken och välj "Spara länk som..." och spara på din dator. För att sen använda lilla rymdskeppet, asteroiden eller fisken som sprajtar i Scratch, väljer du "Ladda upp sprajt från fil" och väljer bilden du sparat på din dator.

Det finns även en ZIP-fil med flera olika rymdskepp i, som du kan ladda ned till din dator och animera i Scratch som olika klädslar, så ser rymdskeppet ut att gasa iväg och öka farten. De olika rymdskeppen laddar du ner som en zip-fil, som du öppnar i din dator. Där i finns en mapp med alla filer för rymdskeppen. För att använda dem i Scratch, markera Scratch-katten och gå in på Klädslar. Tryck på "Ladda upp klädsel från fil" och ladda upp alla rymdskepps-filer. Ta bort kattens klädslar så att du bara har rymdskepps-klädslar. Nu kan du animera rymdskeppen och byta klädsel med kod!


Tiny Cat Drawing 2 By Alvekatt

"Alvekatt" är kreatören David Jansson, som även är volontär i kodstugan på Umeå stadsbibliotek. Han har ett stort intresse för programmering, speldesign och 3D-modellering och är en engagerad handledare som gillar att utmana eleverna. Det största intresset är dock 3D-animation, och han håller för närvarande på med ett personligt kortfilms-projekt. På denna sajt kan du hitta mer av hans arbete.

 

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se