Kodboken live

Kommande livehack

  • Fredag 18 juni kl 10.00-11.30
    Livehack för fritidshem och fritidsklubbar i årskurs 3-6
  • Tisdag 17 augusti kl 10.00-11.30 (anmäl er senast 12/8):
    Livehack för skolklasser och fritidsklubbar i årskurs 4-6

Anmäl er till livehacken här!

Tema Kodutmaningen: För er som vill komma igång med blockprogrammering i Scratch och delta i vår tävling Kodutmaningen som pågår under höstterminen!

Livehacket inleds med en 30 min livesänd introduktion till blockprogrammering i Scratch och uppgiften Min robot. Eleverna behöver inte ha förkunskaper inom Scratch.

Livesändningen streamas här på Kodboken och ni kan titta tillsammans på visningsskärm i klassrummet.

Efter livesändningen finns volontärer som hjälper er i chatten på Kodboken.se under 60 min, medan eleverna programmerar sina egna robotar med stöd av Scratchuppgiften och er lärare/pedagoger.

Eleverna behöver ha tillgång till datorer eller surfplattor med webbläsare och wifi för att programmera, de kan sitta parvis eller i mindre grupper. Förbered dessa länkar på elevernas datorer:

Om eleverna ska kunna spara sina Scratchprojekt, behöver de i förväg ha skaffat ett konto i Scratch. Läs mer om att använda Scratch och konton här. 

Tidigare livehack

Scrath gif

Här publicerar vi livesändningar med hackaton från Kodcentrum när de genomförs.

Ni kan alltid se några av våra tidigare sända livehack i menyn nedan. Dessa hack passar fint att använda i klassrummet för åk 4-6 på nybörjarnivå. Tillhörande instruktioner för koduppgiften i Scratch finns under vardera livehack.