Ellen Sundh kopplar ihop människor

Om du spelar musik i en orkester och är blind, hur kan du då förstå vad dirigenten vill att du ska spela? Kan du använda internet för att få signalerna skickade till dig?Ellen Sundh kallar sig för "creative technologist", kreativ teknologist på svenska. Hon jobbar med att koppla ihop människor med varandra eller med teknik, över internet.

Det projekt som hon arbetar med nu heter "A chair for Wu Jing". Det handlar om att göra det möjligt för en blind musiker som heter Wu Jing att spela i en orkester och kunna uppfatta hur dirigenten vill att hon ska spela. Hon använder sensorer för att fånga upp dirigentens rörelser och vibrationer för att musikern ska kunna känna detta mot kroppen.

Andra projekt som Ellen har jobbat med är till exempel en skohylla som gråter om du ställer skorna fel och en superstor gripklo som du kan styra över internet.


Ellensundh Webb2 Ellen Sundh driver företaget Coda Collective som med kreativ teknik skapar digitala kampanjer som sker i realtid, både på nätet, i mobilen och i det fysiska rummet. Själv blev hon intresserad av programmering på gymnasiet när hon fick sin design att röra på sig i Flash.  

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se