Kodare från kodstugan

I våra kodstugor bubblar det av fantastiska idéer. Här får du träffa några av våra kreativa kodare och testa projekt som de har hittat på själva. Om du vill se koden bakom och inspireras till egna spel och program - följ länkarna till Scratch. Du kan också hälsa på i vår Scratch-studio där du kan testa ännu fler projekt skapade i kodstugan!

Den dansande ballerinan är ett spel där du styr en ballerina som kan göra olika rörelser som finns inom balett. 

Linn Webb

Linn Nilsson, 11 år, tycker om programmering för att det är ett roligt tidsfördriv i stället för att spela själv. Det är klurigt och det går att göra nästan vad som helst. Det är också kul när du vet att du kan lägga till mer avancerade saker.

 

 

Isbjörnens garderob är ett program där du klär på en isbjörn med de kläder du vill att den ska ha. Du kan även sätta på läppstift och göra andra roliga saker. 

Hedvig Webb

Hedvig Lindström, 11 år, tycker att programmering är roligt för att du får vara kreativ och använda sitt matematiska tänkande. Du kan utveckla nya saker från fantasin.

 

 

 

Julkortet är en interaktiv berättelse, ett digitalt julkort som du kan ge bort till vänner och familj! Den bygger vidare på vår uppgift "Födelsedagskort".

Carlosheredia Webb

Carlos Heredia, 10 år, intresserar sig för programmering för att det hjälper honom att tänka logiskt. Programmering gör att du kan skapa något nytt, kanske något vackert, kanske något användbart eller, helt enkel, något roligt.

 

 

 

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se!