Nicki S. Dar

På dagarna är Nicki S. Dar rockstjärna i Dolores Haze, men på fritiden producerar hon elektronisk musik i Garageband. Hon önskar att hon visste att det inte krävs en lång utbildning för att kunna börja producera musik. 

Anledningen till att Nicki började producera själv var för att hon ville göra låtar som hon själv ville. 

- Tidigare har en producent gjort en låt i datorn, och sedan har vi i Dolores Haze spelat instrument över. Men på sistone har jag velat göra massa annan typ av musik, och då testade jag ett producent-program. För att kunna göra dom typ av låtar som jag själv vill. 

Nicki önskar att hon visste att det inte var så svårt när hon började testa på att göra musik på egen hand.

- Jag trodde att alla som producerade musik hade gått på musikskola, och tänkte att det var supersvårt att komma igång. Men det är det inte!

Nicki producerar började producera i gratisprogrammet Garageband. Hon tycker man ska komma ihåg att det absolut inte behöver vara dyrt att göra en riktigt bra låt. 

- Du behöver inte ha några dyra prylar när du börjar! Du kan till och med göra ditt tangentbord till en keyboard om du vill, säger Nicki. 

Ska ̈rmavbild 2016-11-25 Kl . 15.44.38

Nicki S. Dar är sångerska och basist i rockgruppen Dolores Haze och älskar att testa på nya saker. Hon håller just nu på och sammanställer låtar med sitt band i studion och hänger i producent-programmet Logic när hon får en stund över. 

Foto: Rodeo Wave

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se