Använda Twine

Twine är ett digitalt verktyg för att skapa interaktiva berättelser.

Du kan göra textbaserade spel att köra direkt på webben eller storyboards till interaktiva berättelser och spel som du senare programmerar i Scratch eller något annat programmeringsspråk.

Twine Storyboard Rodtrad Valjavag

Med Twine gör du som en karta över din berättelse där du bestämmer vilka vägar som ska vara möjliga att ta i berättelsen. Du kan enkelt se alla olika vägar och hur berättelsen förändras beroende på vilka val som görs. För att göra dessa länkar och för att lägga in bilder eller ändra design, använder du html-kod.

Twine är helt gratis att använda och du behöver inte registrera dig som användare. Twine finns bara på engelska, men har tydliga symboler som är lätta att känna igen.

Hur använder jag Twine?

Du kan använda Twine på två sätt: direkt på webben eller genom att ladda ned det som ett program till datorn. På surfplattor kan du bara använda Twine som webbversion.

Twine Download Online

Fördelen med att ladda ned programmet är att du kan spara dina berättelser som html-filer på din dator och jobba med dem även när du är inte är uppkopplad på internet.

Använder du webbversionen kan du ladda ned berättelsen som du jobbar på som html-fil och sedan fortsätta jobba på den nästa gång du går in på Twine. Det går inte att spara din berättelse direkt på Twine, eftersom du aldrig är inloggad på ett eget konto på sajten. 

 

Färdig!

Grattis, nu har du installerat Twine på din dator och kan börja skapa interaktiva berättelser. Hur du gör det får du veta i nästa uppgift!

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se