Bug Race - Intro: Teckentolkad video

Teckentolkad video. Längd: 34 min. Ebtisam Mohammedsalih och teckentolk Tommy Bruhner.

HUR GÖR JAG?

  • VAD ÄR DETTA?: Videon ovan följer instruktionen för koduppgiften Bug Race Intro. Här berättas och visas fram hur du ska koda ett enkelt första spel, tillsammans med teckentolk. Instruktionen finns även med text/bild/skärmvideo i länk nedan. Nivån är till för nybörjare ca 10-12 år, inga förkunskaper krävs.

  • HUR SE OCH KODA?: Tryck play på videon ovan. Visa gärna på storskärm för barngrupp/klass. Pausa videon i den takt ni önskar för att steg för steg programmera samtidigt i Scratch på er dator.

  • SCRATCH VERKTYG: Öppna verkyget Scratch på din dator (eller surfplatta med externt fysiskt tangentbord inkopplat) i valfri webbläsare. https://www.scratch.mit.edu . Skapa gärna ett användarkonto, då kan du spara ditt projekt, och även dela till vänner. Scratch är gratis.

  • INSTRUKTION OCH MATERIAL NEDAN: Nedan finner video med utvalda ord som tecknas. Även Bug Race Intro-instruktionen beskriven i detalj med text/bild/skärmvideo som kan användas för att stödja kodandet i Scratch, steg-för-steg. Här finns även en tilläggsuppgift för att utveckla spelet mer. Slutligen finns en alternativ instruktion som är mer avskalad med fokus på instruktionens skärmvideos.