Recension app: Programming Hub

Programming Hub är en app med hjälp och handledningar för medelbra kodare. Här kan du läsa en recension av appen, skriven av Marlowe 14 år, som även varit medlem i Kodcentrums advisoryboard.

PROGRAMMING HUB  
För vilken ålder?  11 och uppåt 
Krävs förkunskap?  Ja
På vilket språk?  Engelska
Hur kodar du? Med text
Programmeringsspråk?  Flera
Webb eller app? App
Är det gratis?

Gratis (premium finns)

Betyg

4 av 5

Programming Hub är en app som behöver lite kunskap men man kan ändå lära sig mer i den om du inte kan.

Det är en app som kan hjälpa till när du skriver kod och du inte vet eller har glömt hur man skriver en viss typ av kod, till exempel hur man gör en (while loop) i låt oss säga Ruby. Då öppnar man appen, väljer språk och bläddrar igenom olika typer av kod. Om du vill hitta det du söker snabbt så kan du också söka på toppen av listan.

När man går in på sitt valda språk så finns det två extra alternativ på botten av skärmen förutom där man får hjälp med kod (Program). Det finns Course och More. Om du trycker på Course så kommer det fram olika steg av att lära sig språket. Det finns mycket information och man kan lära sig mycket med det här verktyget.

Om man väljer alternativet More så kommer det finnas fyra alternativ: en blå rektangel där det står premium, en blå cirkel där det står Compiler, en gul där det står Interview Questions och en grön där det står feedback. Om du trycker på Upgrade to Premium så kommer du som förväntat få ett alternativ att uppgradera till en premium version av appen. Om du trycker på Compiler så kommer du kunna skriva ett eget program, om du trycker på Interview Questions så kommer du få en massa frågor om ditt valda språk så att du kan öva på att bli bättre med det. Och slutligen om du trycker på Feedback så kommer du kunna skicka ett mejl till skaparna av Programming Hub och säga vad du tycker om appen.

Jag tycker att det är en bra och hjälpfull app om man håller på att skriva ett projekt som är lite svårare än vanligt eller om man bara vill lära sig ett nytt språk. Jag gillar hur appen ser ut, den är fint uppbyggd och det är lätt att hitta i. Jag har inte använt den så mycket än men kommer troligtvis i framtiden.

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se