Recension spel: Code Combat

Ett spel där du skriver kod för att hitta diamanter och undvika monster. Stella 12 år har testat och recenserar här spelet.

CODE COMBAT  
För vilken ålder?  10 år och uppåt
Krävs förkunskap?  Ingen
På vilket språk?  Svenska/Engelska
Hur kodar du? Med text
Programmeringsspråk?  Javascript/Python
Webb eller app? Webb
Är det gratis? Gratis demo
Betyg

4 av 5

Code Combat är ett lättförståeligt, gratis onlinespel där du lär dig olika programmeringsspråk, till exempel Python. Spelet går ut på att skriva in rätt kod för att undvika olika monster och samla diamanter, med diamanterna kan du sedan köpa grejer för att till exempel skydda dig mot monster. Det gör det enklare att klara olika banor. 

Det finns bakgrundsmusik med om man vill ha det, men den går att stänga av för de som vill. Smart tycker jag, själv brukar jag lyssna på Spotify medan jag spelar eller gör läxor. 

Code Combat _screencap _1

Jag tycker att instruktionerna man fick var lätta att förstå, men det tog ett tag att förstå spelets regler så bra att man inte behövde läsa instruktionerna efter varje bana. När jag väl förstod reglerna bra var CodeCombat roligt och spännande. Man ville samla utrustning och var spänd på att se vad det var för monster som skulle komma upp i nästa bana.

Vad jag ser så kan man inte ta hjälp av vänner eller spela mot dem. Jag tror att CodeCombat hade varit lite roligare om man kunde det.

Jag rekommenderar CodeCombat för barn som är i åldrarna 10-14. Eftersom att man måste kunna läsa bra och att kunna skriva hyfsat snabbt på tangentbord.

Jag ger CodeCombat fyra av fem salsa-dansar-emojis! 

Har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla info@kodcentrum.se