Vill du inspirera barn till att skapa med kod?

Kodcentrum introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande helt gratis. I våra kodstugor och barnhack vill vi visa på bredden för vad som är möjligt att skapa med kod och vem som kan jobba med det.

Som volontär blir du en förebild som kan inspirera och dela din kunskap och nyfikenhet. Barn och volontärer utforskar och löser problem tillsammans i kodstugan. Du kan även engagera dig i Kodboken.se och du ingår i ett nationellt nätverk av studenter och yrkesverksamma inom IT och tech.

Anmäl dig direkt här nedan - eller läs mer om uppdraget här!

Hur gör jag för att bli volontär?

  1. Vi tror på att alla barns lika värde och rätt till en lustfyllt lärande. Som volontär hos oss ser vi att du håller med oss i våra värderingar. Läs igenom våra vägledande principer och etiska riktlinjer här.
  2. Fyll i formuläret nedan och skicka efter ett registerutdrag från polisen här. Det tar ca 2 veckor att få och skickas obrutet till vårt kansli på Grev Turegatan 44, 114 38, Stockholm.
  3. Vi hör av oss till dig, normalt sett inom en vecka. Du välkomnas till ett intro där vi berättar mer om vår verksamhet och hur du kan bidra till att få fler barn att våga koda.
  4. När vi tagit emot ditt registerutdrag och de uppgifter vi behöver är du redo för ditt första möte med barnen i kodstugan. Välkommen som Kodcentrum-volontär!