Koda i skolan

Hej lärare! Nu lanserar vi Koda i skolan, ett pedagogiskt material för er som vill komma igång med programmering och digitalt skapande.

Koda i skolan ger en introduktion till programmering och digitalt skapande samtidigt som de kopplar till befintlig läroplan inom ämnen som svenska, musik och teknik. Materialet riktar sig till årskurs 4-6.

Börja med att titta på Kom igång som lärare och välj sedan ett tema att arbeta med! Våra två första teman är Framtidens musik och Vem är en hjälte? och baseras på uppdrag från Spotify och spelföretaget Paradox Interactive. Båda teman innehåller datorfria övningar och lekar, presentationsmaterial med diskussionsfrågor och uppgifter för digitala verktyg, främst kodarverktyget Scratch.

Under hösten 2017 utvecklas två ytterligare teman kopplat till matematik och teknik. Är du lärare för årskurs 4-6 och vill delta som pilotlärare? Hör av dig!

Kom och fira med oss! Vi lanserar allt material med två festliga lärarevents den 11 december, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Klicka på stadens namn för att komma till intresseanmälan. 

Hälsningar,

Lisa Söderlund
Pedagog på Kodcentrum