Kom igång som lärare

Här beskriver vi hur du som lärare kommer igång med programmering och digitalt skapande i skolan.

Här guidar vi dig genom vårt material Koda i Skolan för att du som lärare ska känna dig säker på hur du kan använda lektionsuppläggen och hur du kan introducera programmering och verktyget Scratch för att koda med dina elever. 

Om du och dina elever är helt nya till programmering kan ni med fördel börja med Introduktion till programmering. Under fyra lektioner går ni igenom grunderna till hur programmering fungerar med datorfria lekar, presentationsmaterial med diskussionsfrågor och uppgifter för blockprogrammering i verktyget Scratch. 

Välj sedan bland våra teman där eleverna får uppdrag från svenska IT-företag; ABB utvecklar samarbetsrobotar, Spotify kombinerar musik och kod, Karma verkar för att lösa den globala utmaningen med matsvinn, och spelföretagen Paradox Interactive och iGotcha Studios väcker spelberättelser till liv med hjälp av programmering. Tillsammans med myndigheten Rymdstyrelsen och Mattecentrum har vi även tagit fram ett spännande rymdäventyr med matematiska och datalogiska utmaningar!