Var med i Kodutmaningen!

Vaccinrobot programmerad i Scratch, en av Kodutmaningens vinnare förra året.

Kom på en idé till en robot som kan hjälpa oss människor - och vinn fina priser till dig eller din klass. 

Kodcentrum och Chalmers bjuder in till årets kodutmaning som pågår ända fram till 15 november.

Årets tema är "Digitala lösningar i pandemins spår" - Hur kan vi använda robotar och AI för att underlätta och förbättra tillvaron under en pandemi? 

Tävlingen finns i två kategorier:

Du tävlar genom att hitta på en egen idé till en robot eller AI-tjänst som kan hjälpa oss människor under pandemin - och programmera den i Scratch.

Vill du har lite hjälp på vägen eller har du frågor? Varje onsdag finns vi i vår öppna chatt där du kan ställa frågor och bolla idéer! Du hittar chatten här på Kodboken varje onsdag kl. 14.00-16.00.

Vinn fina priser som programmeringskit, böcker om robotar och programmering och även få besöka spännande företag som utvecklar robotar!

Kom igång!

Om du inte tidigare har programmerat med dina elever, eller behöver en uppfriskning av dina kunskaper erbjuder vi webbinarium för lärare och fritidspedagoger där vi introducerar programmeringsverktyget Scratch och Kodbokens lektionsmaterial.

Vi arrangerar även livesända hackathons för skolor och fritidshem som består av en ca 30 minuters livesänd introduktion på Kodboken sajt och därefter finns vi som stöd i vår chatt 60 minuter för er som låter eleverna programmera vidare i klassrummet.

Livehack för skolklasser och fritidsklubbar i årskurs 4-6

Se ett tidigare livesänt hackathon för åk 4-6 inför Kodutmaningen tävling oh uppgiften "Min Robot".

Tidigare livehack för Kodutmaningen - skoltävling där barn får hitta på sin egen robot.

Viktiga datum

  • 15 november - sista datum att skicka in tävlingsbidrag. Läs mer om hur du anmäler dig under Skoltävling och Publik tävling.
  • 9 december - Vi livesänder en festlig digital prisutdelning och tillkännager vinnarna!